U bent in het bezit van uw rijbewijs, maar om wat voor reden dan ook bent u het vertrouwen in uw kunnen gedeeltelijk kwijtgeraakt?

Rijangst kan op veel manieren ontstaan. Soms sluipt het er langzaam in, maar het kan ook ontstaan als gevolg van een voorval. Veel voorkomende oorzaken van rij-angst zijn bijvoorbeeld:

  • Weinig zelfvertrouwen na het behalen van het rijbewijs.
  • Langere tijd niet of nauwelijks gereden hebben.
  • Getuige geweest van een ongeval.
  • Ongeval meegemaakt.

Heb ik last van rijangst?

Heeft u bijvoorbeeld angst om in sneeuw te rijden? Herkent u zichzelf in één of meer van de volgende situaties?

  • Ik denk al na of er bij de supermarkt wel een parkeerplaats vrij is voordat ik vertrek
  • Ik begin al te zweten bij de gedachte dat ik op een auto(snel)weg moet invoegen of uitvoegen
  • Ik ben bang om in het donker te rijden
  • Ik ben wel eens bang om de controle over mezelf of de auto te verliezen
  • Tijdens een normale rit heb ik soms sterke lichamelijke prikkels zoals bijvoorbeeld zweten, bonkend hart, beven of paniekaanvallen.

Als dit het geval is, dan heeft u wellicht in meerdere of mindere mate last van rij-angst.

Hoe kan ik mijn rijangst kwijt raken?

De belangrijkste stap die u moet nemen is het onderkennen en accepteren dat u (mogelijk) een rijangst-probleem heeft. Pas nadat u dit accepteert kunt u het probleem oplossen!

De Rij-angst Training van Rijschool Zwakenberg is de perfecte manier om van uw rijangst af te komen. Onze Rij-angst Training is gebaseerd op een rustige, stapsgewijze aanpak waarmee het probleem redelijk vlot is op te lossen, en uw zelfvertrouwen weer op het gewenste niveau komt.

Wij reiken u stapsgewijs stukjes informatie met bijbehorende oefeningen aan. De kracht hiervan ligt in het aanbieden van brokjes hap-klare informatie waarmee u meteen iets kunt, en welke u gemakkelijk kunt verwerken en toepassen.

U zult merken dat u het geleerde snel gebruikt, en dat het snel onderdeel gaat uitmaken van uw eigen routine. En met name hierin ligt de oplossing voor het rijangst-probleem: doordat het geleerde deel wordt van uw routine groeit uw zelfvertrouwen.

Zo wordt uw zelfvertrouwen stap-voor-stap opgebouwd, en komt u weer toe aan normaal en ontspannen autorijden.

Meer weten over onze Rijangst Training?

Neem dan even contact met ons op via telefoonnummer 0548-611606. U kunt ook het contactformulier invullen, wij nemen dan contact met u op.