In de praktijk blijkt regelmatig dat bestuurders van een combinatie van auto en aanhangwagen (caraven e.d.) niet over het juiste rijbewijs beschikken. Naast het feit dat je hiervoor een bekeuring kunt krijgen bij een politie-controle, heeft het niet hebben van het juiste rijbewijs (het zg. "E achter B"-rijbewijs) grote risico's in zich.

Verzekerings-maatschappijen vergoeden namelijk helemaal niets als er brokken worden gemaakt, en blijkt dat het juiste 'papiertje' ontbreekt! Materiele schade ('blik-schade') is op zich al vervelend genoeg, maar helemaal een probleem wordt het als er zich ook nog persoonlijk letsel voordoet. Het zal duidelijk zijn dat dit tot enorm grote financiele claims kan leiden.

Als je met een caravan, een paardentrailer, een boottrailer of een andere zware aanhangwagen achter de auto de weg op wilt, is vaak het BE-rijbewijs (auto èn aanhanger) nodig. Weet u niet zeker of u een aanhanger-rijbewijs nodig heeft, neem dan even contact met ons op.

Wij verzorgen  een 1-daagse opleiding welke wordt afgesloten met het officiële rij-examen.

Een theorie-certificaat is voor dit examen niet nodig. Wel zal de examinator beginnen met het stellen van een aantal (simpele) vragen over gewichten, lengte\'s enz.

Meer weten over het halen van het aanhanger-rijbewijs?

Voor meer informatie kun je ons bereiken op telefoonnummer 0548-611606. Ook kun je het contact-formulier invullen, wij zullen dan contact met je opnemen.