Op ongeveer drie-kwart van de opleiding kun je ervoor kiezen de Tussentijdse Toets te doen. Tijdens deze toets ga je met een CBR-examinator op pad, je krijgt van deze onafhankelijke examinator te horen hoe je ervoor staat en wat jouw eventuele verbeterpuntjes zijn. Dit is dus geen examen waarvoor je kunt zakken, wel lijkt het erg veel op een echt examen. Op het moment dat je aan jouw echte examen begint weet je dus al hoe dat in zijn werk gaat, waardoor je minder last van zenuwen zult hebben.

Deze toets is niet verplicht, maar wel een absolute aanrader: de Tussentijdse Toets wordt afgenomen door een examinator van het CBR, waardoor je meteen kennismaakt met de situatie zoals je die later tijdens het rij-examen ook aantreft.

Onze ervaring leert dat kandidaten die de Tussentijdse Toets hebben gedaan tijdens het Examen veel minder last van nervositeit hebben.

Door tijdens de Tussentijdse Toets voor het onderdeel 'Bijzondere Verrichtingen' een voldoende te scoren verdien je vrijstelling, waardoor je de bijzondere verrichtingen tijdens het examen niet opnieuw hoeft te doen.

De Tussentijdse Toets wordt afgenomen in dezelfde auto waarin je ook de lessen volgt.