Jouw rij-opleiding wordt afgesloten met het rij-examen. Dit officiele examen wordt afgenomen door een examinator van het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR).

Tijdens het Examen wordt jouw rijvaardigheid beoordeeld. De examinator van het CBR kijkt of je in staat bent om zelfstandig aan het verkeer deel te nemen. Hierbij speelt jouw eigen veiligheid, en die van de overige verkeersdeelnemers een grote rol.

Het Examen wordt afgenomen in dezelfde auto waarin je ook de lessen volgt.

Een examen gaat altijd gepaard met een zekere mate van nervositeit. Heel begrijpelijk, want slagen voor het rijbewijs is voor veel mensen een belangrijk moment. Door tijdens de opleiding te kiezen voor de Tussentijdse Toets heb je al kennis gemaakt met een examen-situatie. Onze ervaring is dat hierdoor de nervositeit tijdens het echte rij-examen sterk vermindert.

Eenmaal geslaagd voor het rij-examen kun je het felgebeerde rijbewijs aanvragen. Een paar dagen later kun je het rijbewijs ophalen bij jouw Gemeentehuis. Zodra dat gebeurd is mag je helemaal in je eentje de weg op. Vanaf dat moment ligt de wereld voor je open!